Notícies

Barcelona, pol d'atracció internacional en el mercat d'oficines

per Neus Jordi,


Aquest migdia el Barcelona Urban Clúster i JLL han presentat un simposi sobre el mercat d'oficines a Barcelona, en el marc del Barcelona Funds Meeting del Barcelona Meeting Point. L'acte, titulat "Els reptes immobiliaris de Barcelona per poder atraure grans corporacions", ha estat patrocinat per Deloitte.

Han presentat la taula rodona Joan Pla, president del BUC, i Borja Basa, director general de Corporate Solutions de Jones Lang LaSalle. Com a ponents experts, han participat Miquel Martí, director general de Barcelona Tech City; Carmina Ganyet, directora corporativa d'Inmobiliaria Colonial; Javier Zarrabeitia, director d'Asset Management de Merlin Properties; i Miguel Trias, soci director de l'oficina de Cuatrecasas a Barcelona.

En la seva intervenció introductòria, el president del Barcelona Urban Clúster, Joan Pla, ha convidat l'audiència a fer un exercici de confiança per suposar un escenari d'estabilització en el panorama econòmic i en el mercat immobiliari en concret, després dels esdeveniments polítics de les últimes setmanes. De fet, durant la xerrada els empresaris del sector s'han mostrat optimistes davant les perspectives de negoci per al proper any, i especialment de cara als inversors estrangers.

De fet, dels 77.000 metres quadrats d'oficines disponibles a Barcelona aquest any, ja estan prellogats per al 2018 uns 50.000, de manera que la disponibilitat és ja tot just del 4%. "A l'àrea metropolitana sí que hi ha diverses zones de possibles desenvolupaments urbanístics futurs, entre ells l'Eix Besòs i l'Eix Llobregat, a més de diverses parcel·les en el districte 22@", ha afegit Pla.

"Tothom ens pregunta per Barcelona", ha ratificat Borja Basa, director general de Corporate Solutions de Jones Lang LaSalle, que ha afegit que el mercat barceloní és una de les prioritats per JLL.

El representant de Cuatrecasas, que s'ha instal·lat recentment al 22 @, ha assenyalat que van deixar les seves oficines de Diagonal amb Passeig de Gràcia pel creixement de l'empresa i també perquè aquesta zona ara és més turística que de negocis.

Per part de Colonial, Ganyet ha comentat que els generadors de producte han de saber innovar, amb una oferta que ofereixi la transversalitat que necessiten les diferents generacions que conviuen en grans empreses, han de crear oficines a les que passin coses, tant dins com fora dels edificis, en el seu entorn. En aquest sentit, ha assenyalat que el 22 @ ha sabut complir aquesta funció, i per això la nova demanda d'espais que necessita captar talent avui vol estar en aquest districte. Pel que fa als nous desenvolupaments, ha dit que alguns necessitaran voluntat per part dels organismes públics, per facilitar canvis d'usos i fer un esforç en el planejament.

El representant de Merlin Properties ha assegurat compartir el missatge d'optimisme de Colonial, en tant que "la demanda per Barcelona ha estat en termes relatius molt potent fins avui, i per aquestes bones expectatives vam comprar amb convicció la Torre Agbar [avui Torre Glòries], per a un producte multi-inquilí; més tard se'ns va proposar apostar per l'EMA".

"Per a un usuari d'aquest tipus és crucial el marc regulador i la seva estabilitat -ha afirmat Zarrabeitia-, i cal disposar d'accés a habitatge i educació, a més de disposar d'un bon lifestyle a un cost de vida assequible, perquè cal optar a desplaçar a tots els empleats d'aquests organismes, amb les seves famílies. Perquè venem ciutat i lifestyle per atreure i conservar el talent".

Els conferenciants han conclòs que Barcelona, sota un entorn d'estabilitat jurídica, segueix mostrant-se molt competitiva com destinació europea on ubicar talent i companyies amb enfocament paneuropeu.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Subscriu-te al newsletter
Contacte
Barcelona Urban Clúster
C/Tusset, 23-25, 4º Planta.
Barcelona 08006.
+34 93 419 48 86
Segueix-nos