Notícies

El BUC aplaudeix l’índex de referència de preus de lloguer de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya

per Neus Jordi,

El Barcelona Urban Clúster (BUC), associació que agrupa més de 40 empreses dedicades als sectors de l’urbanisme, la construcció, l’immobiliari i les infraestructures de Barcelona, es mostra totalment favorable a la publicació d’un índex de referència dels preus de lloguer per a la capital catalana, una mesura en la qual està treballant l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Aquest va ser un dels temes tractats recentment en un esmorzar col·loqui del BUC amb el director de l’Agència de l’Habitatge, Jaume Fornt, al qual van assistir prop de 30 empresaris, entre arquitectes, promotors i altres professionals del sector.

Segons el clúster d’urbanisme, la publicació de l’índex de preus de lloguer aportarà transparència al mercat i ajudarà a posar en el just context la suposada bombolla de preus de la qual es parla en relació als preus de lloguer a Barcelona.

S’agraeix que finalment des de l’administració hi hagi voluntat de fer servir la informació que tenen sobre el mercat del lloguer, d’acord amb el registre de fiances, i de posar-lo a disposició de tothom, amb un fi informatiu i de referència, i no regulador”, explica el director del Barcelona Urban Clúster, Jordi Puig.

Segons el BUC, és important incentivar els propietaris que tenen habitatges buits a llogar-los, perquè un dels problemes de l’augment dels preus del lloguer és la manca d’oferta.

En el mateix sentit, l’associació rebutja mesures reguladores i punitives, ja que provocaran la disminució del parc d’habitatges de lloguer per manca d’interès dels propietaris i, per tant i contràriament als objectius perseguits, una pressió adicional de la demanda sobre una menor oferta, el que portarà acte seguit novament a l’alça dels preus.

“Es bo dotar al mercat d’informació de referència, però no és adient aplicar mesures de limitació/regulació del preu del lloguer, subestimant la capacitat d’autoregulació que te per sí  mateix el mercat, doncs tant ofertants com demandants saben com justificar els seus raonaments per negociar lliurament els preus”, afegeix Puig.

Comentaris


Per a comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Subscriu-te al newsletter
Contacte
Barcelona Urban Clúster
C/Tusset, 23-25, 4º Planta.
Barcelona 08006.
+34 93 419 48 86
Segueix-nos