Notícies

El futur de la B-23, una oportunitat de transformació urbanística

per Neus Jordi,


El Barcelona Urban Clúster ha celebrat aquest matí un esmorzar col·loqui sota el títol “El futur de la B-23, una oportunitat de transformació urbanística”, amb Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí, i Enric Batlle, arquitecte de Batlle i Roig Arquitectes, associat del BUC.

La xerrada, que s’ha celebrat a la seu de Garrigues Advocats, s’ha centrat en el projecte de prolongació de la Diagonal, cobrint parts de la B-23 per donar solució als problemes que ara per ara impossibiliten el desenvolupament urbà al seu voltant.

Segons ha explicat Poveda, de les diferents anàlisis realitzades, liderades per l’AMB en estreta col·laboració amb els ajuntaments de Barcelona, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern i Sant Joan Despí, es desprèn que la B-23 necessita un replantejament global a llarg termini i adaptat a les noves exigències socials, econòmiques i de sostenibilitat que plegats tenim com a reptes globals. Així, els estudis tenen com a objectiu principal revertir l’actual situació d’aquesta via, de manera que pel seu paper d’ús cívic, de connector i de generador d’activitat pugui ser entesa com la prolongació de la Diagonal fins al Llobregat.

La intervenció que s’està estudiant consisteix en un replantejament, amb actuacions que permetin als ajuntaments del seu voltant apropar-s’hi generant noves zones urbanes i noves propostes que potenciïn els usos i, especialment, la mobilitat sostenible, en un tram de cinc quilòmetres des del nus amb la B-20 (Ronda de Dalt) i fins al riu Llobregat.

“Barcelona té molt poc espai per créixer, per tant l’espai que tenim té molt de valor i n’hem de treure el màxim profit, donant-li els diferents usos que es necessiten, per habitatges, oficines, comerços i hotels, i també per augmentar la qualitat de vida, a través de zones verdes i potenciant la mobilitat sostenible”, ha dit l’alcalde de Sant Joan Despí.

En aquest sentit, segons ha afegit, un dels temes que s’han de plantejar és “si per la Diagonal han d’entrar tants de cotxes, ja que potser s’ha de fer un ‘park & ride’ amb servei de llançadores per entrar a Barcelona, per tal d’assegurar la mobilitat i reduir la contaminació”.

L’arquitecte Enric Batlle ha ressaltat els detalls del projecte, que es basa en cobrir a trams la B-23, per tal de crear l’avinguda urbana, ubicar-hi els diferents usos i connectar així les “dues parts de ciutat” que ara estan dividides per aquesta via.

Poveda ha destacat el consens que hi ha a l’administració en relació a aquest projecte, entre Generalitat, Àrea Metropolitana i els ajuntaments de Barcelona, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern i Sant Joan Despí, i ha informat de què en aquests moments s’estan redactant les bases per treure a concurs el projecte. També s’està portant a terme el corresponent estudi a nivell jurídic, per tal d’aclarir si es pot dur a terme amb un pla director o a través d’una altra opció.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Subscriu-te al newsletter
Contacte
Barcelona Urban Clúster
C/Tusset, 23-25, 4º Planta.
Barcelona 08006.
+34 93 419 48 86
Segueix-nos