Notícies

El PDU metropolità de Barcelona, basat en la protecció i en la integració

per Neus Jordi,


Sota el títol “El pla director urbanístic metropolità (PDU) de Barcelona: oportunitats i reptes”, el Barcelona Urban Clúster ha celebrat avui el primer esmorzar col·loqui de l’any, amb el gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon M. Torra, qui ha presentat el procés de redacció del PDU i algunes de les claus en la nova normativa.

En la introducció, el president del BUC, Joan Pla, s’ha referit a la necessitat de què l’administració adopti mesures correctives davant la manca de generació de sol. “Hem passat d’un urbanisme expansiu a un de restrictiu, on molts projectes estan paralitzats”, ha afegit.

“Barcelona és una ciutat consolidada però que s’ha de seguir desenvolupant”, ha explicat el gerent de l’AMB sobre l’objectiu del pla, que pretén refer, transformar, integrar i relligar espais.

Torra ha destacat que el nou pla director urbanístic metropolità té com a prioritat la protecció del sol no urbanitzable, ja que el 52% del territori compta amb algun tipus de protecció, ja siguin serres, platges o camps d’agricultura. Una altra clau de la nova normativa és la integració de les infraestructures, més que la construcció de noves.

Les energies renovables (perquè la garantia d’autonomia elèctrica és baixa), la mobilitat sostenible (en transport públic o bé a peu o en bicicleta), els espais pacificats, la dispersió de centres i la rehabilitació d’habitatge són altres de les línies principals en què s’articula el nou PDU, que es pretén sotmetre a tràmit el gener del 2019.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Subscriu-te al newsletter
Contacte
Barcelona Urban Clúster
C/Tusset, 23-25, 4º Planta.
Barcelona 08006.
+34 93 419 48 86
Segueix-nos