Notícies

La reforma de Granvia-Llobregat, un dels grans projectes urbanístics

per Neus Jordi,


El Barcelona Urban Clúster va celebrar ahir un esmorzar col·loqui centrat en el Pla Director Urbanístic Granvia-Llobregat de l'Hospitalet de Llobregat, a càrrec d’Antoni Nogués, gerent de l’Agència de Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament de L’Hospitalet, i de Víctor Contreras, director del Consorci per a la Reforma de la Granvia.

La xerrada, que va tenir lloc a la seu del Consorci per a la reforma de la Granvia, va despertar molt d’interès entre els membres del BUC, ja que, de fet, en paraules del president, Joan Pla, “aquesta reforma urbanística és un dels pocs grans projectes que hi ha ara a Barcelona i àrea metropolitana”.

Segons va explicar Contreras, el Pla Director Urbanístic Granvia-Llobregat segueix la reforma de la plaça Europa, on s’han instal·lat empreses molt importants, com KPMG i Puig, a edificis concebuts per arquitectes de renom. “La transformació d’aquesta plaça ha creat 8.400 llocs de feina i 1.300.000 euros de producció directa”, va ressaltar el director del Consorci.

“L’objectiu del Pla Director és seguir transformant la zona i promoure noves activitats econòmiques, entre elles com a principal el d’oficines, però també el comercial i l’hoteler, mentre que no hi ha previstos usos residencials, ja que l’Hospitalet té ja una alta densitat demogràfica”, va afegir sobre aquest projecte, que inclou tres sectors.

Actualment s’estan redactant el projecte de soterrament de la Granvia i la urbanització del sector 1, on el sol és majoritàriament públic. La primera actuació, de fet, es correspondrà al soterrament d’aquesta important via, que es preveu es desenvolupi entre mitjans de 2019 i finals de 2021. A mitjans de 2019 també començarà la comercialització de les parcel·les del sector 1, que permetrà finançar les obres, seguint el model que es va utilitzar amb la plaça Europa.

El col·loqui va ser molt interessant i productiu, ja que els membres del BUC van poder estudiar la maqueta del projecte instal·lada a la seu del Consorci, durant l’esmorzar de networking que va seguir a la xerrada.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Subscriu-te al newsletter
Contacte
Barcelona Urban Clúster
C/Tusset, 23-25, 4º Planta.
Barcelona 08006.
+34 93 419 48 86
Segueix-nos