Notícies

Tecnitasa exposa l’evolució i la previsió del mercat immobiliari nacional

per Neus Jordi,


El Barcelona Urban Clúster ha organitzat aquest matí un esmorzar col·loqui titulat “Evolució i previsió del mercat immobiliari nacional”, la presentació del qual ha corregut a càrrec de Tecnitasa. José María Basañez, president del Grupo Tecnitasa; José Antonio Muro, director general, i Juan Pedro Micó, delegat de Tecnitasa a Catalunya, han estat els ponents d’aquesta interessant xerrada, en la qual s’han analitzat l'evolució i les previsions dels mercats immobiliaris a nivell nacional, i especialment el residencial, el retail i el d'oficina.

Els representants d'aquesta societat líder en el sector de les valoracions immobiliàries han explicat que Catalunya i Madrid lideren el canvi de tendència cap a la recuperació, i en concret a la nostra Comunitat els preus pugen abans i pugen més. En residencial prime, els preus a Barcelona i Madrid estan sobre els 9.500 euros el metre quadrat.

Les hipoteques han anat creixent en nombre però no tant en volum hipotecari, “símptoma del menor endeutament de les famílies, el que significa que de moment no s’estan donant els paràmetres per a la generació d’una nova bombolla, tot i que s’haurà de seguir atent a l’evolució d’aquests paràmetres”.

L’alta rendibilitat dels apartaments turístics sí que genera certa tensió en els preus de venda, per la correlació entre la rendibilitat de l’explotació turística i els preus de venda del metre quadrat. A més, ha pujat el client internacional respecte als anys pre-crisi: actualment aproximadament el 17% de vendes es realitza a estrangers, i en habitatge de luxe aquest percentatge puja al 35%.

En oficines, el canvi de tendència es concentra a Barcelona i Madrid des del 2014, i les rendes prime a aquestes ciutats han recuperat pràcticament el 80-85% dels màxims històrics.

Per altra banda, els experts de Tecnitasa (que és la taxadora amb major nombre d’oficines locals) han destacat que els nous models d’organització laboral, com el tele-treball, els coworking i les noves tecnologies, estan afectant aquest mercat, així com els nous estàndards de qualitat, en el sentit que es busquen oficines energèticament eficients i més saludables.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Subscriu-te al newsletter
Contacte
Barcelona Urban Clúster
C/Tusset, 23-25, 4º Planta.
Barcelona 08006.
+34 93 419 48 86
Segueix-nos